Wist u dat rookmelders een technische levensduur hebben van 10 jaar?


Rookmelders in de nederlandse ‘nieuwbouw’ woningen hebben het zwaar te verduren. Dit komt o.a. door bouwgruis, stof en vocht wat tijdens het (af)bouw proces en na de oplevering in de melders komt. Een stofkap helpt dit voorkomen maar is vaak niet voldoende. Wanneer de technische levensduur verstreken is, kan de detectie onnauwkeurig worden en wordt er bij brand niet of niet op tijd gealarmeerd. Om de veiligheid van bewoners bij brand te optimaliseren moeten rookmelders na 10 jaar vervangen worden.  De vervangingsdatum vindt u onderop de rookmelder.

Kansen voor de Installateur

Voor veel kleinere installateurs biedt de vervangingsmarkt grote kansen op extra omzet. Bij particulieren bent u als installateur in de ideale positie om te bepalen of in een woning wellicht meer of nieuwe rookmelders nodig zijn. Op deze manier kunt u zeer efficiënte wijze structureel extra omzet genereren.

Uit recent onderzoek van de brandweer is gebleken dat 1 rookmelder per verdieping allang niet meer voldoende is om bij de huidige ontwikkeling van een woningbrand snel en adequaat te reageren. Bij woningen voorzien van niet gekoppelde melders gaat nog meer kostbare tijd verloren.  Een zo vroegtijdige waarschuwing is essentieel om de woning te verlaten

BRK en FireAngel rookmelders zijn snel en gemakkelijk te monteren. In situaties waarbij u de melders wilt koppelen kan dit eenvoudig door draadloze melders toe te passen. Zowel bij 3- als bij 230 Volt melder.

Wilt u meer weten en helpt u mee om Nederland BrandVeilig te maken?
Neem dan contact met ons op.