Afgelopen tijd was het dagelijks in het nieuws: slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast blijken Honderdduizenden mensen in Nederland een gevaarlijke cv-ketel in huis te hebben. Dit onderstreept het belang van de campagne die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting maandag 5 februari starten. De keuze voor een goede CO-melder is hierbij natuurlijk van groot belang

 

 

 

 

 

 Wij bieden een uitgebreide selectie van FireAngel koolmonoxidemelders:


De koolmonoxide melder CO-9X-10-BNLT heeft een elektrochemische sensor die lage concentraties koolmomoxide(CO) nauwkeurig meet, zodat u tijdig wordt gewaarschuwd voor een giftige koolmonoxide concentratie in uw huis. De koolmonoxidedetector CO-9X-10-BNLT is een betrouwbare, compacte melder met een 10 jaar niet verwisselbare longlife lithium batterij en heeft daarop 10 jaar garantie.

 

 

 

 

 

De koolmonoxide melder CO-9D-BNLT detecteert zelfs kleine hoeveelheden koolmonoxide en waarschuwt in een vroeg stadium tegen gevaarlijke CO-concentraties in de lucht. Het zeer duidelijke en multifunctionele LCD-display maakt eenvoudige bediening en visualisatie van de acute gevaarsituatie mogelijk. De melder geeft pieken weer die worden gedetecteerd gedurende de laatste 4 weken.

 

  

 

 

 

 

De koolmonoxidedetector CO-9B-BNLT detecteert betrouwbaar en veilig met zijn elektrochemische koolmonoxide sensor gevaarlijke concentratie van koolmonoxide in de omgevingslucht. De CO-detector CO-9B-BNLT is uitgerust met twee vervangbare 1,5 V-batterijen en is daarom tevens geschikt voor garages, weekendhuisjes, partytenten en andere bijgebouwen, caravans en stacaravans.

 

 

 

  

 

 

De FireAngel koolmonoxide melder W2-CO-10X-EU met WiSafe2-radiomodule waarschuwt in een vroeg stadium voor gevaarlijke CO-concentraties in de lucht. Dankzij de geïntegreerde WiSafe2-radiomodule kan de detector rechtstreeks in een WiSafe2-netwerk opgenomen worden. In het geval van een alarm worden alle melders in het netwerk geactiveerd en geven een alarm in de CO-alarmtoon.

 

 

 

 

 

 

Het is een hardnekkig misverstand dat koolmonoxide zwaarder is dan lucht, sterker nog het is zelfs een fractie lichter dan lucht en verspreidt zich met luchtstromen door het huis. Plaats daarom in meerdere vertrekken CO-melders. Monteer een CO-melder in de ruimte bij de Cv-ketel (bronruimte), 1 tot 3 meter van het toestel op de zelfde hoogte of aan het plafond. Op ademhalingshoogte bijvoorbeeld ter hoogte van het bed in de slaapkamer of de bank in de woonkamer.

 

<<<Klik hier voor Plaatsingsadvies>>>